Pedicurepraktijk "DE ZON"
Anna Blamanstraat 6, 2135 PT Hoofddorp 023-5638137
E-mail: annet@pedicurepraktijkdezon.nl Kvknr:34068180
Homepage Welkom Dit ben ik! Wie ben ik Wat wordt er gedaan? Behandeling De prijslijst. Prijzen Wat zijn goede schoenen? Schoeisel Hoe kom ik er?Route Afspraak maken. Contact
Goede schoenen
Goede schoenen hoeven niet duur te zijn, wanneer ze maar aan een aantal voorwaarden voldoen. Het lijkt er soms op dat in het verleden ouders meer aandacht besteedden aan goed kinderschoeisel dan tegenwoordig en dat heeft alleste maken met het verschijnsel dat veel kinderen alleen nog maar sportschoenen willen dragen. Gelukkig zijn er ook goede sportschoenen te koop.

Belangrijke eisen
De schoen moet voldoende lang en breed zijn en dat geldt zeker voor de voorvoeten die de ruimte moeten krijgen.
De zool moet soepel zijn. Je moet hem eigenlijk kunnen dubbelvouwen want dan kan de voet tijdens het lopen goed worden afgewikkeld; dus op de hak neerkomen, doorrollen en tenslotte met de tenen de grond verlaten.
Uit onderzoek is duidelijk geworden dat je met een hakhoogte van 1 cm lekker kunt lopen bij schoenmaat 20. Die hakhoogte loopt bij grotere schoenen langzaam op naar 2 cm bij maat 40.
Zorg verder voor een stevig hielstuk dat goed om de hiel past. Daardoor wordt voorkomen dat de hiel tijdens het lopen aan de binnenkant van de schoen eruit wringt en je de grip kwijtraakt.

Het eerste schoentje
Het eerste schoentje hoef je pas te kopen wanneer het kind regelmatig buiten loopt.
Die eerste schoentjes moeten aan de gewone eisen voldoen, maar zullen smal aan de hiel zijn en breed uitlopend naar de voorvoet met brede hakken om zoveel mogelijk steun te geven. Deze vorm past bij de kindervoet van die leeftijd. Schoenen zijn in het algemeen pas na de tweede verjaardag nodig.

Hoge schoenen
Hoge schoenen geven niet meer steun dan lage als ze maar goed passen.
Laarsjes moeten goed op de wreef aansluiten.
Leren of rubberzolen maken geen verschil voor het lopen.
Sommige kinderen transpireren erg in rubber laarzen door de gebrekkige ventilatie. Extra dikke sokken in een maatje grotere laarzen kan dit probleem verhelpen.

Podotherapie
Sommige kinderen hebben moeilijke voeten. Ze zwikken bijvoorbeeld gauw door de enkels, de wreef is relatief hoog of ze hebben een voor de leeftijd te platte voet waardoor klachten kunnen ontstaan.
Voor deze groep kinderen kunnen speciale inlegzooltjes helpen die door zogenaamde podotherapeuten worden gemaakt en die helemaal op de voet van het kind met klachten is afgestemd. Deze zooltjes kunnen de stabiliteit een stuk vergroten en een verkeerde standsontwikkeling voorkomen